Modeshow: verslag

Dag iedereen,

 

Zoals jullie reeds in het Berkenboompje konden lezen, hielden wij een grote hoedenmodeshow. Het was een heus succes! Iedereen heeft genoten.

Lees hieronder maar het verslag van Issam en Ayman, onze journalisten! Dan weet je ook meteen wie de grote winnaar was van de show!

 

OP 11 MAART OM 11 UUR ORGANISEERDE HET 4DE LEERJAAR EEN HOEDENSHOW

Wij, Issam en Ayman, waren de journalisten van dienst.

We interviewden zowel hoedenmodellen als leerkrachten als kinderen van het 3de, 5de en 6de leerjaar.

Hieronder lees je hun commentaar.

1. Laroz: ik vond de hoed van Robbe mooi. Ik vond het moeilijk om op de catwalk te lopen.

2. Robbe: ik was zenuwachtig, maar ik vond wel het leuk.

3. Imane: ik vond het super leuk om model te zijn. Ik was heel zenuwachtig.

4. Juf Anka: ik vond deze show goed (knap). Ik kan niet kiezen welke hoed ik het mooiste vond. De muziek was heel goed gekozen.

5. Adnane: ik vond de show echt leuk. De hoed van Laroz vond ik het mooiste. De muziek was zeer leuk.

6. Bilal: ik vond de show heel goed. Er was zoveel keuze waardoor ik niet kon kiezen welke hoed ik het beste vond.

De kinderen van het 3de, 5de en 6de leerjaar mochten na de show stemmen op de mooiste hoed. De zwarte bolhoed van Leandro was de winnaar.

 

Voor foto's --> zie fotoboek!!

 

 

Winterwandeling

Wandelen in de sneeuw                                                          

De juf en de meester beloofden ons om elke maand op een woensdagvoormiddag te gaan wandelen. Want de eerste wandeling als opdracht voor het jaarthema was ons zo goed bevallen, dat het naar meer smaakte. Samen gezellig babbelen met vriendjes en vriendinnen en met de juf of meester vonden we echt wel leuk. Ondertussen leerden we af en toe iets bij over de omgeving of onze stad. En we houden ook elke keer halt op een fijne plaats om te spelen. Zo kwamen we al op het Adolf Daens plein. Deze keer bracht de wandeling ons naar het nieuwe speelterrein aan de Witte Molen. Dat het die woensdag gesneeuwd had, vonden we een meerwaarde. We hielden een sneeuwballengevecht en konden ravotten en spelen in de sneeuw.

Benieuwd waar de volgende wandeling ons zal brengen. En of dat onder een lentezon zal zijn….

Yoga in L4

No stress ? Yoga !                                                                      

Er beweegt wat tijdens dit schooljaar. Elke maand staat een ander aspect van het lichaam in de kijker. We lieten de voeten al werken tijdens de wandeling, we strekten de benen ‘s ochtends met behulp van het dans-rad,… Gedurende de maand februari focusten we op het hart. Krijgt het hart voldoende rust of lopen we onszelf voorbij in de rush van elke dag? Maken we tijd voor voldoende ontspanning ? Om te ontsnappen aan die drukte kan je yoga doen. Een heel lieve mevrouw leerde elke klas enkele oefeningen aan om tot rust te komen. Van echte yoga-houdingen over ademhalingsoefeningen tot rustgevende massage.

We hebben er van genoten en proberen nu voor (of na) een toets deze tips toe te passen.

Modeshow met hoeden                                                              

De juf en de meester hadden een idee. We houden een modeshow met hoeden! Maar jullie moeten alles zelf doen, zeiden ze. Het had te maken met ZILL. Zin in leren, zin in leven. De nieuwe manier van werken waar alle scholen volgend schooljaar mee aan de slag moeten. Vanuit eigen ervaringen en vakoverschrijdend leren. Zo gezegd, zo gedaan. We hielden een brainstorm om te weten wat we allemaal nodig hadden en welke taken er allemaal moesten uitgevoerd worden. Er ging een denkgroep aan de slag die op internet ontwerpen voor hoeden opzocht; een andere groep bedacht het zaalplan en keek waar de stoelen moesten komen en hoeveel er nodig waren; nog anderen maakten affiches en uitnodigingen. Want het derde, vijfde en zesde leerjaar zullen ons publiek zijn. En natuurlijk moesten er ook modellen aangeduid worden die over de catwalk wilden lopen. Het werden chaotische maar actieve vrijdagmiddagen ter voorbereiding op de echte modeshow. Maar daarover lezen jullie in een volgende editie meer.

                                                                               

                                                                                    

          

Een bezoekje aan de Ark

Elk schooljaar gaan we even kijken in de Ark of alles nog oké is met de bewoners! Ze zijn altijd blij ons te zien.

Deze keer zong de juf samen met hen een paar oude liedjes. Velen van ons hoorden deze voor de eerste keer.

Maar sommigen konden er toch een heleboel meezingen. Dankuwel lieve oma's/opa's die hen dit leerden!

Er was zelfs een bewoner die zich waagde aan een stukje solo. Je ziet aan de gezichten van de kinderen hoe aandachtig ze luisterden.

 

Na de gezellige zangstonde was het tijd om nog meer te ontspannen.

We namen gezelschapsspelletjes mee en kleurplaten die met een app op je gsm of tablet tot leven komen.

Iedereen was ongelooflijk gefascineerd, ook de bewoners van de Ark en zelfs de verpleegkundigen hadden dit nog nooit gezien.

Toch leuk om je eigen gekleurde raketten te kunnen afschieten op mekaar!

 

We waren allemaal heel behulpzaam en lief. Een paar kinderen hielpen de bewoners voorzichtig naar een stoel en we zorgden er voor dat ze een leuke tijd hadden.

''We mogen zeker terugkomen!'', zei een lieve dame. Tot volgend jaar!

 

 Voor foto's klik op deze link: https://www.dropbox.com/sh/98azzoil6ivvqay/AADhp_kGzy1LFHoxR-6u6Ivsa/De%20Ark?dl=0&subfolder_nav_tracking=1 

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates