Een bezoekje aan de Ark

Elk schooljaar gaan we even kijken in de Ark of alles nog oké is met de bewoners! Ze zijn altijd blij ons te zien.

Deze keer zong de juf samen met hen een paar oude liedjes. Velen van ons hoorden deze voor de eerste keer.

Maar sommigen konden er toch een heleboel meezingen. Dankuwel lieve oma's/opa's die hen dit leerden!

Er was zelfs een bewoner die zich waagde aan een stukje solo. Je ziet aan de gezichten van de kinderen hoe aandachtig ze luisterden.

 

Na de gezellige zangstonde was het tijd om nog meer te ontspannen.

We namen gezelschapsspelletjes mee en kleurplaten die met een app op je gsm of tablet tot leven komen.

Iedereen was ongelooflijk gefascineerd, ook de bewoners van de Ark en zelfs de verpleegkundigen hadden dit nog nooit gezien.

Toch leuk om je eigen gekleurde raketten te kunnen afschieten op mekaar!

 

We waren allemaal heel behulpzaam en lief. Een paar kinderen hielpen de bewoners voorzichtig naar een stoel en we zorgden er voor dat ze een leuke tijd hadden.

''We mogen zeker terugkomen!'', zei een lieve dame. Tot volgend jaar!

 

 Voor foto's klik op deze link: https://www.dropbox.com/sh/98azzoil6ivvqay/AADhp_kGzy1LFHoxR-6u6Ivsa/De%20Ark?dl=0&subfolder_nav_tracking=1 

Die lieve goede sint!

Met veel spanning keken we uit naar 6 december! 

We kregen een boek van 'Het leven van een loser'', een werpspel om buiten te spelen, een draaistoel om in te kunnen lezen en een aantal boekjes met tekeningen en stencils om volop te kunnen kleuren.

Als dank voor de cadeaus en al het lekkers, zongen we het lied 'De vaas van sinterklaas'.

Het ging over een pestkop die dacht dat hij de sint en piet te slim af kon zijn. Maar zoals we allemaal weten op onze KIVA-school, loopt het met pestkoppen niet goed af.

Iedereen zong mee uit volle borst.

Kijken en luisteren jullie mee?

--> https://www.dropbox.com/sh/98azzoil6ivvqay/AABYYjo1m5Cr-w1Kl-xoROZDa/Sint?dl=0&subfolder_nav_tracking=1

 

 

 

Wandelen met L4

In september kregen we de opdracht om elke dag een kilometer te wandelen. En op het einde van de maand deden we met de ganse school een wandeltocht. Van kleuter tot zesde leerjaar legden we een tocht af die aangepast was aan onze leeftijd. We eindigden allemaal in het stadspark. Daar kwamen we samen om het themalied te zingen en om een lekkere appel te eten. Het was een leuke activiteit, zeker omdat de zon volop van de partij was.
De juf en meester van het vierde leerjaar besloten om hier een vervolg aan te breien. Voortaan gaan we elke maand op een woensdagmorgen een wandeling maken. We wandelden langs SVK, en zagen deze fabriek dus in het echt. We hadden erover geleerd tijdens het thema landschappen. Dit is een voorbeeld van een industrieel landschap wisten we nog. We konden even uitrusten, spelen of voetballen op het Sint-Jansplein. En daarna gingen we weer naar school.
Het is fijn om zo ongedwongen te stappen, te vertellen, te genieten van de buitenlucht.
Volgende keer trekken we eens een andere richting uit. Dan is de speelweide aan de Witte Molen onze bestemming.

 

 

Wie zoekt, die Sint

Op donderdag 29 november trok het vierde leerjaar op zoektocht naar Sinterklaas. Een vragenlijst met wegbeschrijving voerde hen doorheen het stadscentrum. De tocht begon aan het huis van de Sint in de Stationsstraat. We kwamen langs de Grote Markt waar een reuzegroot standbeeld staat van Sinterklaas. Burgemeester Dehandschutter wist ons te vertellen dat een paar jaar geleden een groepje vandalisten het beeld zwaar beschadigde. Het bleek een moeilijke klus om het beeld te herstellen. Gelukkig is dat gelukt. We passeerden ook het Sint-Nicolaasplein. Daar kan je in de zomer genieten van de zon op één van de vele terrasjes. Terug in de Stationsstraat ontdekten we de winkel van de Sint. Allerlei lokale en lekkere producten wachten er op een koper. Bij schoenen Timmermans liet Liedjespiet zijn gitaar liggen. O ja, en in de koffiewinkel Van Poucke had Sinterklaas lekkere chocolade en peperkoek achtergelaten. MMM, wat rook het daar heerlijk ! We mochten ook niet vergeten om de affiches van de zoektocht te tellen onderweg. Dat bleek de “rode draad- vraag”. Nu maar hopen dat één van de groepjes een prijs wint.

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates